Bemutatkozás

A KÜLDETÉS

2002 óta (Kiss)vállalkozóként foglalkozom autóvillamossági alapokra épülő személygépkocsi, tehergépkocsi, busz és (újonnan) lakóautók javításával is.

img-displayAz általában két személyes vállalkozásom fő tevékenységét a nyári autó-, buszklíma és raktérhűtő, továbbá a téli állófűtés javítása, beépítése, illetve a köztes időszakok villamossági feladatai teszik ki. Az előbbiekben említett javítások különböző érdekes kombinációi fejlesztik a probléma megoldó képességünket.

Ezek alapján megoldjuk, például a télben didergő kamionosok, személyautósok fűtés gondjait, generátorok töltési és indítómotorok, akkumulátorok indítási problémáit. Sőt ha nem világít, „hát majd fog!”, esetenként CB rádió vagy FM, AM dolgait.

Végül de nem utolsó sorban megjavítjuk, kicseréljük hólétől működésképtelenné vált ajtózárak, kilincsművek szerkezetét. Ezek után ősszel folytatódhat az elcsúszott, hidegből maradt állófűtés, elektromos illetve már az előre – a jó időre tervező autóklíma, buszklíma, raktérhűtő javítás.

Az „elégedett kamion sofőr a legjobb reklámhordozó” alapon, érkeznek a kamionos és a lakóautós étel és italhűtők. Sokszor beindul a fantáziájuk a világjáróknak is, ilyenkor megpróbálnak egy jó árat kialkudni az estleges kényelmi berendezéseikhez, amit nem nélkülözhetnek Föld körüli útjaikon.

Így építhetünk tetőklímát a meleg ellen, állófűtést a hideg ellen, riasztót, egyedi indításgátlókat a biztonságért, központi zárat, elektromos ablakot a kényelemért, monitort és tolatóradart a mögöttünk lévőkért. Multiplayert a velük utazó gyerekekért, kihangosítót a drága percdíjakért és a végén egy nagyobb vagy plusz generátort a megfelelő töltésért.

Ezzel át is csúsztunk a kánikulába, jöhet a nyár, amikor mindenkinek tegnapra kellenek a dolgok… Csináljuk a hűtőautókat, buszokat, munkagépeket – javítjuk a klímakompresszorokat, a klímahűtőket. Szűrőket cserélünk, átmosunk, fertőtlenítünk, elmagyarázunk és megtanítunk mindenkit szerelni. Legfőképp pedig elfogadtatjuk, hogy a távjavítástól nem javul, menet közben nem tudjuk megoldani – nem marad más, mint elhozni, kivárni, aztán elégedetten távozni! Mert az elégedett ügyfél a jó ügyfél!

Mind ezek után, ősszel ismét átmenet, ilyenkor is van minden, amit szem s száj kívánhat. A még lecsengő nyári feladatok közben kezdünk készülni a télre, tisztítjuk és javítjuk a fűtéseket, cseréljük a fűtőradiátorokat, esetleg virágszállítót, szigetelünk és téliesítünk.

Lendülettel és tettel várjuk az év végét, mikor a karácsonyi ajándékok között mindig helyet kap egy-egy még nem említett váltózár, vagy az eredetinél picit jobban szóló hifi rendszer.

Back to top